הידרופוניקה ביתית הפכה פופולארית מאוד בשנים האחרונות הודות לנגישות ולורסטיליות של המערכות המוצעות בשוק. אחת הדרכים היותר מותאמות אישית בתחום ההידרופוניקה היא בנייה עצמית...
גידול פירות וירקות גדולי שורשים ונוף במערכות הידרופוניות יכול להיות מאתגר; ההצללה של הצמחים אחד על השני, צמיחת השורשים המאסיבית שסותמת את תעלות ומיכלי הגידול והעדר המקום המספק לגידול שיוצר יער עבות סבוך הם רק חלק מהאתגרים שמערכת הגידול Hydro-house באה לפתור. איך גידול הידרופוני בחממה עם דליים הולנדים תסייע? כל התשובות בסקירה.
אם הגידול ההידרופוני בחורף קל ומתגמל ולעיתים אף ללא דישון או איזון חומציות הצלחנו לגדל לנו תוצרת מכובדת, אז הגידול ההידרופוני בקיץ הישראלי הוא בערך ההפך הגמור מכך. התחממות המים היומיומית, ריבוי המזיקים, סתימת התעלות, דרישות התזונה של הירקות הפירותיים, עודף השמש, הצורך בהאבקה ועוד אתגרים רבים שהמגדלים נתקלים בהם, הופכים את הגידול למאתגר ותובעני יותר שרק מי שיערכו מראש ויהיו מוכנים לתת לצמחים במערכת ההידרופונית שלהם את מה שהם זקוקים לו, יזכו לקצור פירות רבים והנאה צרופה מהגידול שלהם. עבור אותם מגדלים מסורים קיבצנו את 10 האתגרים השכיחים ביותר בקיץ והפתרונות האפשריים שלהם.
אחד הדברים היותר מגניבים בצמחים זו היכולת שלהם להתפתח לצמח שלם גם מחלק קטן כמו גבעול, שורש, עלה או אפילו כמה תאים בודדים. היכולת הזו מעניקה לנו את האפשרות ל'שכפל' צמחים בעלי גנטיקה זהה לצמח האם או לגדל צמח אחד שיניב לנו תוצרת שוב ושוב.
על אף שבישראל יש תחושה שבועה מגנה עלינו ממשבר האקלים והממשלה אינה מיישרת קו עם התנועה הבינלאומית, יש בעולם חוקרים ומדענים אשר חוזים תרחישים קטסטרופליים במקרה של אי פעולה מיידית וגלובאלית. הכחדה אנושית כבר אינה תרחיש של סרטים הוליוודים בלבד והיא מונחת על השולחן כאפשרות סבירה בהחלט במידה והמין האנושי לא יתעורר מיד לפעולה דרסטית ומתואמת.
גידול פירות וירקות גדולי שורשים ונוף במערכות הידרופוניות יכול להיות מאתגר; ההצללה של הצמחים אחד על השני, צמיחת השורשים המאסיבית שסותמת את תעלות ומיכלי הגידול והעדר המקום המספק לגידול שיוצר יער עבות סבוך הם רק חלק מהאתגרים שמערכת הגידול Hydro-house באה לפתור. איך גידול הידרופוני בחממה עם דליים הולנדים תסייע? כל התשובות בסקירה.
בתהליכים כימיים שנסתרים מהעין ומתרחשים מתחת לאדמה, בתמיסות ההזנה ובתוך תאי הצמחים, הדישון האורגני או הסינתטי בעצם מעניק לנו חיים אשר מאפשרים את הקיום המודרני הצרכני והמוגזם שלנו. ללא דישון אשר מעביר מינרלים ממקום אחד בו יש ריבוי למקום בו יש חוסר, אנו לא נוכל למצוא את הירקות והפירות העסיסיים והמזינים שלנו בסופר והשפע המערבי המוכר והנוח לנו כל כך יגווע באחת. אז מהו למעשה חומר הפלא הזה? כיצד הדישון מועיל ומזיק לסביבה? באילו תצורות הוא מגיע ומה אנו צריכים לדעת עליו?
גידול נענע בבית היא משימה פשוטה למדי. אין צורך להתפלסף או להתייפייף - אתם רוצים לגדל אותה! למה? משום שהיא צומחת במהירות, בריאה, יפה וארומתית וכל שעליכם לעשות זה להקדיש לה פחות מחצי דקה ביום והיא תעניק לכם את כוסות הנענע הטעימות ביותר שתטעמו. שווה, לא?
רעיונות להשראה בגינה תמיד יכולים לזרוע בנו יוזמות יצירתיות ומקוריות שיכניסו ייחוד ועניין בגינה הפרטית שלנו. אספנו עבורכם 20 רעיונות מקסימים ופרחוניים שתוכלו ליישם בקלות יחסית ויעניקו לגינה את הטאצ' האישי שלכם, לקראת קיץ 2016.
היכן עגבניות גדלות מהר וטוב יותר - באדמה או בהידרופוניקה? על השאלה הזאת ממש ניסתה לענות תלמידת חטיבה באמצעות ניסוי שהגישה ליריד המדע של גוגל. הדרך והתוצאות בהחלט שוות קריאה!
נתחיל מהסוף - עם המערכת ההידרופונית הזאת אתם חוזרים הביתה.
כן כן.. גם עם הצמחים. ויש עוד בונוס.
אוקיי, אז נחזור להתחלה.
אחרי הפסקה של חצי שנה, אנחנו שמחים...
כשאנו מגיעים לסופרמארקט אנו נהנים משפע של ירקות ופירות, מקומיים או תוצרת חו"ל, ככל שהמודרניזציה והגלובליזציה מאפשרות. אז מדוע בכל זאת כדאי לגדל ירקות בבית? כיצד משפיע הקפיטליזם על הירקות שהמשפחה שלנו צורכת? והאם מדובר בהשקעה כלכלית חכמה?
בנו מדליים שיש לכם בגינה מגדל תותים בקלות ובמהירות שיספק לכם תפוקה שוטפת של תותים טעימים עד סוף האביב! כל שצריך: דלי, אדמה, בקבוק מים מפלסטיק, מעט חצץ, כוס קידוח.
התערוכה הבינלאומית לטכנולוגיות נקיות "קלינטק" היא הגדולה, הוותיקה והחשובה ביותר בישראל ומוכרת ברחבי העולם. יגיעו אליה עשרות מציגים ואלפי מבקרים מקצועיים מישראל ומרחבי העולם....
ט"ו בשבט מתקרב ואנו יודעים כמה יקרי ערך הרגעים המשותפים עם הילדים שלכם. לכן, אספנו להנאתכם שלושה מדריכים מעולים לפעילויות איכותיות לכבוד החג שיצריכו מכם רק...
שאריות חומרי ההדברה על הפירות והירקות בישראל הם הגבוהים ביותר מבין מדינות הOECD ועל אף הוכחות חד משמעיות לקשר בינם לבין סרטן, אוטיזם, פרקינסון ועוד מחלות קשות שהחלו לפרוח במאה ה-21, אין זה נראה שמשרד החקלאות פועל במהירות וברצינות מספקת על מנת להגן על תושבי ישראל מהסכנות הכרוכות בכך. מה הירקות המרוססים ביותר? מה הסיכונים? ו-9 עצות שיסייעו לכם לצמצם את הסיכון למינימום.
גם לכם הגלישה באינטרנט גורמת לרגשות אשם על השעות הרבות שאובדות וחומקות אל תהומות העולם הוירטואלי בעוד העולם האמיתי בחוץ זקוק נואשות לעזרתכם? מנוע החיפוש...
תוכנית חדשה בכיכר המדינה עלולה לצאת לפועל בחודשים הקרובים ולשנות לחלוטין את המאזן האקולוגי והצביון של האזור • יותר מ100 עצים עתיקים יכרתו ללא סקר עצים או חוו"ד פקיד היערות • אלף מקומות חניה יתווספו ללא שינוי בנתיבי התנועה • יום שישי ב10:30 יוחתמו תושבי האזור על עצומה כנגד הפרוייקט.
הן נמכרות באלפים ברחבי כל העולם • מגדלות את ארוחות הצהריים של עובדי מייקרוסופט ב18 בניינים בארה"ב • העיצוב היפהפה שלהן מוגן בפטנט בינלאומי • הפלסטיק ממנו...
עם 7.4 מיליארד פיות להאכיל וצפי ללפחות שני מליארד נוספים עד שנת 2050, בשילוב עם מצבו האקולוגי הרעוע (בלשון המעטה) של העולם, פתרונות הם אינם אפשרות נחמדה אלא חובה שתאפשר את המשך השרדותנו. על אף שכאן בישראל ההתייחסות לנושא מתרחשת, כצפוי, על מי מנוחות בין סקנדל אחד לאחר, העולם המערבי המתקדם הבין ואף החל ליישם את הפתרון אולי המשמעותי ביותר - גינון וחקלאות עירונית אשר מספקים מזון לתושבים המקומיים ותורמים לערכים הסביבתיים, הבריאותיים ואף החברתיים בתוך הקהילה.
בבריסטול שבאנגליה ממוקם חדר כושר ראשון מסוגו, אשר מפיק אנרגיה חשמלית עבור הפעלתו ממכשירי הכושר עליהם מתעמלים לקוחותיו. שרפת קלוריה? יצרת חשמל!
מכון הבריאות והכושר...
בשנים האחרונות ההידרופוניקה תפסה תאוצה ועלתה למודעות של גננים חובבים, חקלאים מקצועיים, מוסדות השכלה, מעצבי פנים וסתם אנשים שחשבו שיהיה ממש מגניב לגדל ירוקים במרפסת ללא אדמה. העובדה הזו גרמה לרבים להתנסות ולבנות פלטפורמות גידול הידרופוניות בקונסטרוקציות שונות מאלה שהכרנו עד כה ואנו אספנו עבורכם
דליים הולנדים, או באטו באקט בשמם השני, הם שיטת גידול הידרופונית המתאימה במיוחד לגידול צמחים גדולים ומטפסים והם הבחירה הפופולארית ביותר בקרב המגדלים ההידרופונים המסחריים באירופה. אז מה זה דליים הולנדים? יתרונות, חסרונות, ועוד נקודות שכדאי לדעת על השיטה שעשתה לאחרונה 'עלייה' גם לישראל.
מגדלים ישראלים מכירים היטב את הקרב מול הטמפרטורות הנוסקות של מאגרי המים בקיץ הישראלי הלוהט ואת מחלות השורשים הנלוות אליהן אשר נגרמות מהעדר חמצן מספק. מי חמצן הם פתרון מעולה עבור כל מי שמתקשה להתמודד עם האתגר או אפילו למי שרוצה להבטיח תחזוקה מיטבית ואת בריאות הצמחים לאורך זמן. על מי החמצן והשימוש שנעשה בהם בגידול הידרופוני בכתבה.
השימוש בפלסטיק בהידרופוניקה שכיח למדי, אך ישנה שאלה מהותית שתלויה באויר וטרם קיבלה התייחסות ממשית - האם כל הפלסטיקים בטוחים לשימוש? האם חשיפה ממושכת...