התוכנית החברתית שמנסה לעזור לאזרח הקטן 'הכל כלול' הגיעה אלינו לביקור כדי להבין איך כל אחד מאיתנו יכול לגדל אצלו בבית לפחות חלק מהירקות והירוקים שהוא אוכל ביומיום, כמה זה קל וישים וכמה זה הולך לעלות לו. מוזמנים לצפות בראיון ולקרוא את התשובות המלאות כאן בפוסט.
"הכל מתייקר, את זה אנחנו כבר מבינים, אז בואו ננסה לתת לכם גם פתרונות בכל זאת – אפילו יצירתיים. כך תוכלו להנות מירקות וירוקים ללא מאמץ וללא לכלוך, הכל בתוך המרפסת שלכם, איך עושים את זה? סוזי מימון, שלום.
ספרי לנו, מה אתם מגדלים, איך ואיך זה יכול להגיע למרפסת של כל אחד מאיתנו?"
"האמת שאנחנו מגדלים המון דברים, אבל העניין הוא פחות מה אנחנו מגדלים שזה החל מחסות, פטרוזיליות, דרך פלפלים וחצילים ועד מיני תותים, אלא יותר איך אנחנו מגדלים את זה. אנחנו מגדלים הכל בשיטת גידול טכנולוגית שעוזרת לנו לחסוך עד 90%, יש כאלה שגם חסכו 99% מהמים, לחסוך המון מקום. כלומר זו שיטה בה אין לנו תלות באדמה ובשל כך אנחנו לא תלויים בה ומגדלים לגובה."
הרחבה: אם אתם בין הקוראים הקבועים שלנו אתם ודאי כבר מכירים את קטגוריית 'עשה זאת בעצמך' שנותנת המון רעיונות ויישומים שאתם יכולים להטמיע בבית בזול ובקלות. אם זאת הפעם הראשונה שלכם כאן, לחצו כאן כדי לקבל השראה.
"כלומר בנאדם יכול לשים את זה במרפסת הקטנה שלו ויכול לאכול מזה כל השבוע?"
"בקלות. הוא יבנה את זה בקלות מחלקים מאוד בסיסייים ודי זולים והוא יוכל לאכול מזה כשזה תופס לו 0 מקום על הרצפה כמעט, הוא יכול לשים את זה ממש על הקיר, זה אנכי לחלוטין."
הרחבה: היתרון הבולט ביותר של ההידרופוניקה הוא האפשרות לגדל המון צמחים במינימום מקום. העובדה הזאת מאפשרת גם למשפחות שלמות לגדל את הסלט היומי, הירוקים לסדוויץ' לבית הספר ואת התבלינים לתבשילים ולמרקים באפס מקום. בקיץ אותה משפחה גם יכולה לגדל ירקות של ממש כמו פלפלים, חצילים, דלעות, עגבניות, מלפפונים וכו'.
משפחה בהחלט יכולה להחליט שהיא מנסה לגדל את מרבית המזון שלה בבית – וגם להצליח! דברו איתנו כדי לתכנן את מערכת הגידול האולטימטיבית למטרות, לתנאים ולציפיות שלכם.
"זה ממש לחסוך את השוק, ראינו לא רק עציצי נוי אלא ממש ירקות."
"נכון לא צריך לללכת לסופר לקנות פטרוזיליה וחסה ולמעשה מדובר על תוצרת הרבה יותר בריאה משום שהיא לא מרוססת ואת קוטפת אותה טרייה טרייה."
נוסיף שלא רק שהיא יותר טרייה ובריאה, היא גם חסכונית יותר – שכן אתם קוטפים רק את מה שנחוץ לכם לאותו הרגע והצמח ממשיך לצמוח. אין את הבזבוז הנוראי שכולנו מתמודדים איתו כשאנו מעיפים את החסות העייפות והירקות הרקובים מדי שבוע מהמקרר.
"כמה התעסקות זה? מה זה דורש מאיתנו?"
"מדובר על משהו כמו 10 דקות בשבוע. ההשקייה היא כמעט אוטומטית, זאת אומרת שמדובר על מערכות שאת ממלאה מאגר מים ובו את מטפלת."
בעניין זה נרחיב מעט ונאמר שהמטלות שמערכת שכזו דורשת מבעליה הן: מילוי מים (ניתן שגם מילוי המים יהיה אוטומטית בקלות יחסית ובמידה ויש ברז מים עבורה), איזון חומציות ומילוי דשן. פעולה שיש לבצע אחת לשבוע ואורכת כ10 דקות. בהחלט מומלץ לבקר את הצמחים בשוטף, להסיר עלים חולים או מתים, לנקות את סביבתה, לעשות בקרת מזיקים ובאופן כללי להיות קשובים לצמחים שגדלים לכם בבית למען הגוף והנפש שלכם.
"כמה זה עולה לי?"
"זה יכול להתחיל מעשרות שקלים אם את בונה את זה בעצמך ומגיע עד לאלפי שקלים כשמדובר על מערכות מעוצבות שמכילות הרבה צמחים."
למען האמת, לא פעם פגשנו אנשים שבנו את המערכות ההידרופוניות שלהם מ100% חומרים ממוחזרים שהם אספו. הורסטיליות של שיטת הגידול מאפשרת לה לבוא לידי ביטוי במערכות צנועות וזולות ועד לקדמה טכנולוגית מעוצבת ומרובת צמחים. מוזמנים לבקר בקטגוריית 'הידרו זאת בעצמך' כדי לראות איך ניתן לבנות בעצמכם או לבקר בחנות ההידרו האינטרנטית שלנו על מנת לבחון התכנות של התחדשות במערכת שלמה מעוצבת ומוכנה.
יש לכם שאלות? רוצים מערכת הידרופונית משלכם? מוזמנים ליצור איתנו קשר ונשמח להתאים עבורכם את הפתרון המושלם. גידול מוצלח, בתאבון ולבריאות לכל המגדלים!