ב-2013 החלה תקופת הבצורת הקשה ביותר בהסטוריה המתועדת של קליפורניה שהחלה באמצע המאה ה-19 ומדענים טוענים שיתכן כי זו רק ההתחלה. ב.לין ינגרם, פלאוקלימטולוגיסט מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה חושב שהמדינה צריכה להכין את עצמה לאפשרות שהבצורת הקשה הזו עלולה להמשך גם 200 שנים ויותר.
קליפורניה מתייבשת במהירות מפחידה
שווי תעשיית החקלאות בקליפורניה עומד על 44.7 מליארד דולר והיא מייצרת קרוב לחצי מהפירות, האגוזים והירקות הגדלים בארה"ב, 82% מהשקדים בעולם גודלו שם בשנת 2013 והמדשאות הירוקות הן רק סמל סטטוס של המדינה בה שפע ומותרות הן הבסיס לחיים. ההתייבשות החריגה באזור החקלאי הזה מביאה לשינויים רבים במערך האקולוגי שפועל בו והחקלאים חסרי אונים מולה.
קליפורניה אשר כולה סובלת משתי רמות הבצורת הגבוהות ביותר, הגיעה לראשונה בתחילת 2014 למצב של מחסור באספקת המים אשר גובה מחיר גבוה מאוד מהירוק שהמדינה הזו רגילה אליו. הגבלות היסטוריות לשימוש במים אשר נכנסו לתוקפן הביאו לכך שבין היתר, בערים לאורך קליפורניה המדשאות הירוקות הוחלפו במדשאות יבשות בצבע צהבהב.
כמובן שכיאה להתפתחותו של כל צורך אנושי, גם לתחום הזה קמו חברות מסחריות חדשות אשר מעניקות לתושבים שירותי צביעת דשא יבש בירוק עז על ידי ספריי צבע ידידותי לסביבה.
12.5 מליון עצי אורן מתים
מחיר נוסף שגובה הבצורת הקשה מקליפורניה בא לידי ביטוי ב130 מליון דונם של יער שאט אט הופכים אדומים. עץ אורן בצבע אדמדם עם מחטים וענפים שבורים הוא עץ מת – ולפי שירותי היערות של ארה"ב לקליפורניה יש 12 מליון וחצי מהם.
כמובן שהבצורת לא פוסחת גם על תעשיית הבשר במדינה אשר התנאים הקשים הפכו את גידול המרעה בה לבלתי אפשרי בשל המחסור בשטחי מרעה ומקורות מים, בשל כך חקלאים רבים מעבירים את עדרי הבקר שלהם למדינות מזרחיות כמו טקסס ונוואדה.
בחודש ינואר דיווחה לשכת הכבאים הממשלתית בקליפורניה על כ-400 שריפות בשלושת השבועות הראשונים. בדרך כלל ינואר הוא החודש הרטוב בשנה, אך בשל הבצורת כמות השריפות בחודש זה הייתה זהה לכמות השריפות באוגוסט – על פי דירקטור רשות הכבאות קן פימלוט.
הרשויות נערכות לבצורת ארוכה
הגישה שמאמצות הרשויות המקומיות נערכת לקבלת הבצורת כעובדה קיימת שתאריך סיומה אינו ידוע והם מתחילים ליישם צעדים אקטיביים כמו הגבלות מים חמורות, הקמת מאגרים טכנולוגים לאיסוף וטיהור מי גשמים, העברת הבקר לשטחי מרעה במחוץ למדינה ועוד.
"זוהי בצורת המאה, עם השפעה גדולה יותר מכל דבר שהורינו או סבינו הרגישו ועלינו להתנהג בהתאם" פליסיה מרקוס, ראש הועדה המדינית לניהול משאבי מים, אמרה במסיבת עיתונאים.
מרקוס ציינה שההגבלות נחוצות משום שהבצורת עלולה להמשיך "אם ירדו גשם ושלג שנה הבאה – אנו נחגוג, אך אם הבצורת תמשיך.. אנו נשמח שפעלנו באמצעים קשים אך אפקטיביים, זה הדבר האחראי לעשות"