הכתבה הזו מוקדשת לכל מלאי הכוונות הטובות שלא באשמתם (באמת!) רוצחים את כל הצמחים שהם מנסים לגדל בביתם. צמחי הבית שבחרנו כאן, הם כאלה שיתנו לכם פייט ראוי, גם בלי הרבה אור, גם אם תשכחו להשקות.. הם לא יתנו לכם להרוג אותם וימשיכו להעניק לכם את ההנאה מירוק בבית ומאויר נקי.
ראשית, כלל אצבע שמתאים לכל הצמחים בכתבה: הם אינם זקוקים לטיפול מסור, לשמש מלאה ובטח שלא להשקייה יומיומית. הם כן יעריכו השקייה לעיתים רחוקות כשהאדמה שלהם כבר ממש יבשה (עדיף על פני השקיית יתר), כן ישמחו אם תפתחו חלון לתחלופת אויר מדי פעם ושאחת לכמה חודשים תשימו קצת קומפוסט או הומוס על אדמתם כדי שיפרחו, יגדלו ויבריקו במלוא יופיים, אך הם בהחלט לא קטנוניים ויקשטו את ביתכם גם בעבור המינימום האפשרי.
-
פוטוס זהוב: הלוחם הבלתי מובס
הראשון והעמיד מכולם הוא הפוטוס הזהוב. הוא גדל במהירות, לא מעמיד תנאים רבים, מסתפק גם במעט אור, מעט אויר ומעט השקייה, כאשר אף ניתן להשרישו ולגדלו בכלי עם מים לאורך זמן. על אף היותו צמח בית עמיד במיוחד שניתן למצוא גם אצל סבתות מוגפות תריסים ששונאות אבק וגם אצל רווקים הוללים שמפחדים ממחוייבות (גם כלפי צמחים) הפוטוס הזהוב הוא סה"כ צמח יפהפה שנשפך או מטפס ומוסיף המון צבע וחן לחלל.
2. סנסיווריה: צמח גאה בלי הרבה אגו
הסנסיווריה הוא צמח בית זקוף קומה בעל עלים רחבים או גליליים, אשר יצמח היטב גם בחלל ללא הרבה אור כמו חדר מדרגות, לובי, סלון או כל מקום בעל אור מועט (אך לא ללא אור בכלל). הסנסיווריה הוא צמח עמיד במיוחד בעל מראה אלגנטי וגאה שיקשט לך את הבית בתמורה לממש מעט אהבה ותשומת לב.
3. אגלונמה: הוא רק נראה עדין
צמח בית יפהפה המגיע עד גובה חצי מטר, שופע עלים וירוק כל השנה. האגלונמה אולי נראה עדין אך למעשה הוא צמח עמיד במיוחד שגם לשכחניים במיוחד מבינכם יהיה קשה להרוג. הוא זקוק להשקייה רק כשהאדמה יבשה לגמרי ואינו דורש אור רב.
4. דקל הבמבוקים: לגדל עץ בתוך הבית!
דקל הבמבוקים, או בשמו המקצועי – חמדוראה סייפריצי, יאפשר לכם להנות מכל העולמות. גם לתת את המינימום האפשרי – וגם להנות מהמקסימום עם דקל אלגנטי גבוה ויפהפה שיצמח לכם בתוך הבית. מעצבי פנים אוהבים את הצמח הזה במיוחד בגלל מראהו הזקוף והעובדה שהוא אינו צריך שמש מלאה ויכול לגדול בחללים פנימיים כמו סלון, פינת אוכל או חדר שינה. הדקל מגיע לגובה של 2 מטר והוא מתחדש ומוציא עלים כל הזמן. שמו דקל הבמבוקים ניתן לו בשל גבעוליו שמזכירים במבוקים.
5. זמיה: היפהפייה שתתקשו לחסל
הזמיה הוא צמח עמיד במיוחד שעל אף שאוהב אור, יכול להסתדר יופי גם בלי. הוא גדל עד לגובה חצי מטר ומצריך השקייה מועטה, למעשה, גם אם תאחרו בהשקייה בשבוע – שבועיים לא יקרה לו כלום, אך מצד שני, השקיית יתר עלולה להזיק לו (אם בא לכם לחסלו בכל זאת). הוא באמת מצריך טיפול ותשומת לב מינימאלים וצומח לאיטו מתוך פקעת בהירה במרכז. הזמיה הוא צמח בית שמתאים לחללים עם מעט מאוד אור כמו סלון, חדר שינה, פינת אוכל, חדר שירותים ועוד.
התחדשתם באחד מצמחי הבית שציינו לעיל? ברכות!
כדי לשתול אותם נכון, עיקבו אחר השלבים הבאים:
- ביחרו כלי גידול בנפח הגדול פי 2-3 מהכלי בו רכשתם את הצמח.
- את השתילה נבצע באופן שתשאיר דופן עליונה בגובה של כ-2 ס"מ מאדמת הצמח לסוף העציץ על מנת למנוע שפיכת מים בעת ההשקייה.
- הוסיפו אדמת שתילה בתחתית הכלי החדש, בדר"כ עד לגובה שליש הכלי, אך מידדו האם שמתם מספיק או יותר מדי אדמה שתילה לפי גובה העציץ לאחר שהנחתם אותו בכלי.
- הוציאו את העציץ מהכלי המקורי והניחו אותו במרכז הכלי החדש עם תחתית אדמת השתילה. האם קצהו נמוך יותר מקצה הכלי החדש? מצויין! במידה ולא, הוציאו מעט אדמת שתילה מתחתית הכלי החדש.
- הוסיפו אדמת שתילה מדושנת לצידי ועד 2 ס"מ מקצה הכלי החדש.
- השקו את העציץ. ההשקייה הבאה – כשאדמת השתילה יבשה.