[vc_row][vc_column][vc_column_text]

אחד האתגרים הגדולים שעומדים בפני הגנן החובב, טמון בבסיס הידע וההבנה שלו את מחזור החיים של הגינה הביתית. ככל שהימים מתארכים או מתקצרים, מזג האויר מתחמם או מתקרר ועונות השנה מתחלפות להן, דרישות התחזוקה והטיפול בגינה משתנות ואיתן הפעולות שעל הגנן החובב לבצע בגינתו.

למגדלים מתחילים יתכן שגינון ביתי ישמע כמו עניין מורכב, אך האמת היא שהעקרונות המנחים כל כך פשוטים שאין יותר מדי מקום לבילבול או טעויות ומי שיעשה את מה שצריך מתי שצריך, צפוי לקצור את פירות עמלו.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_separator][vc_column_text]

יסודות הגינון הביתי

על מנת לספק קווי יסוד מנחים בהקמת הגינה הפרטית שלכם ותחזוקתה לאורך זמן, ריכזנו מידע נחוץ וטיפים פרקטיים שיסייעו לכם להגיע לתוצאות הרצויות לכל אורך השנה.

אך לפני שנגיע לפרקטיקה, נעבור מעט על האלמנטים החשובים לשגשוגה של הגינה שלכם.[/vc_column_text][vc_column_text]

חמשת האלמנטים הבסיסיים לגינון ביתי מוצלח

לרוב הצמחים שהגנן החובב מבקש לגדל בביתו ישנם אותם חמישה אלמנטים בסיסיים שאם יתקיימו במידות הנכונות לצמח המסויים, צפויה לו הצלחה וסיפוק רב מגינתו.

האלמנטים לגידול ירקות בבית
קרדיט: thegardeningeveryday

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

אויר

כל הצמחים זקוקים לאויר, הם ניזונים מחמצן, פחמן דו חמצני וחנקן דרך הפיוניות והשורשים ומחסור בתחלופת אויר (כמו למשל בגידול במקומות סגורים ללא פתרון טכנולוגי) עלול להזיק להם.[/vc_column_text][vc_column_text]

אדמה

לאדמה 2 תפקידים עיקריים בחייו של הצמח: 1. היא משמשת כמצע שתילה פיזי שמאפשר לשורשים לאחוז בה ולצמח להתייצב. 2. להזין את הצמח באלמנטים התזונתיים הנחוצים לו (לא תקף בגידול הידרופוני).
לא כל סוגי האדמה מתאימים לשתילה ולא כל הצמחים מעדיפים את אותו סוג אדמה. לפני הקמת הגינה עלינו לבחון את הקרקע המיועדת לשתילה לפי הפרמטרים הנכונים לצמחים שברצוננו לשתול בה.

אדמת שתילה שמוצאים במשתלות בדרך כלל עובדת נהדר או שניתן גם להכין בבית.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

אור

כל הצמחים זקוקים לאור לשם ביצוע תהליך הפוטוסינתזה, אך כל צמח זקוק לכמות שונה של אור. לפני שאתם שותלים את הצמחים בגינתכם, בידקו עם המשתלה מה תנאי האור הנחוצים עבור הצמחים שבחרתם ומיצאו להם אזור מתאים לשתילה.

במידה ונבקש לגדל בתוך חדר יהיה עלינו לספק לצמח פתרון תאורה מלאכותי שיתאם את הצבעים והספקטרומים שבסביבתו הטבעית מסופקים לו ע"י השמש.[/vc_column_text][vc_column_text]

מים

כל הצמחים זקוקים להשקייה שוטפת אך לכל צמח דרישות השקייה שונות. מומלץ לבדוק טרם רכישת הצמח החדש את דרישות ההשקייה שלו והאם הוא מתאים לגינתנו מלכתחילה. תפקיד המים לסייע לצמח בתהליך ההזנה שלו ובפירוק המינרלים והמיקרו אלמנטים שקיימים באדמה ובדשן באמצעות היונים המצויים בהם.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

הזנה

באופן גורף וללא קשר לאופן הגידול, כל הצמחים דורשים מס' אלמנטים מינרלים בכדי להתפתח ולייצר בתהליכים כימיים תרכובות שיסייעו להם לצמוח, לפרוח, להניב פירות וכו'. האלמנטים הללו ידועים כהזנה חיונית לצמח ומתחלקים ל-2 קבוצות:

תזונת מאקרו: מינרלים להם הצמח זקוק בכמויות גדולות

תזונת המאקרו כוללת: פחמן, מימן, חמצן (הנמצאים כבר באויר ובמים), זרחן , חנקן ואשלגן בכמויות גדולות, גופרית ומגנזיום בכמויות קטנות יותר

תזונת מיקרו: מינרלים להם הצמח זקוק בכמויות קטנות יחסית

תזונת המיקרו כוללת: ברזל, נחושת , אבץ, ניקל, מנגן, מוליבידן, בירן וכלור.
המינרלים הללו מסייעים לצמחים בבניית מולקולות ביולוגיות כגורם משלים הנקשר לאנזים וחיוני לפעילותו הביולוגית, כמו גם בדרכים רבות אחרות.
הצמחים משיגים חמצן ופחמן דרך הפיוניות שלהם, אך עם זאת הם חייבים לספוג חומרים מזינים אחרים דרך שורשיהם.

ניתן לספק לצמחים את האלמנטים המזינים הללו באמצעות דשן גרגירים, הומוס תולעים, קומפוסט, דשן נוזלי וכו'.
מדריך בדיקות ותיקונים לאדמת השתילה הביתית שלנו[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]

סוגי גינון ביתי

כל עוד נספק לצמחים את 5 האלמנטים שהוזכרו לעיל, שיטת הגידול בה נבחר אינה באמת משנה אלא יותר תלויה בתנאים הפיזיים והמטרות של הגידול שלנו.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

גידול ירקות בחממה ביתית
קרדיט: growerssupply.com

גידול בחממה ביתית

חממה ביתית מאפשרת לבעליה להעניק לצמחים סביבה ידידותית ונוחה הרבה יותר, תוך מתן שליטה על אלמנטים חשובים כמו: שמירה טמפרטורות מאוזנות, מתן כמות נשלטת של אור (ע"י החשכת וילונות או הדלקת תאורה), מערכות השקייה אוטומטיות, סביבה לחה, הגנה מפני מזיקים ועוד (כמובן שתכונות אלה משתנות מחממה לחממה).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

גידול ירקות בגינה עגבניות חסות
קרדיט: .hostelgarden.net

גידולי אדמה (Outdoor)

הגינון המסורתי נסמך על עקרונות הגידול הבסיסיים והידועים לאדם מזה אלפי שנים. לרוב מדובר על גידול צמחים בגינה או מיטות גידול, כאשר הרעיון שבבסיס השיטה הוא גידול באדמה, בגובה האדמה. יתרונות הגינון המסורתי כוללים: סלחנות יחסית לטעויות, עלות נמוכה יחסית,  פשטות ונגישות לכל. חסרונות הגינון המסורתי כוללים: עבודה פיזית, רגישות למזיקים ומחלות.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

מדריך גינון למתחילים
קרדיט: care2.com

גידול ביתי באדניות (מצע מנותק)

אדניות שתילה הן פתרון נוח ופרקטי לבעיות מחסור במקום, אדמה חלשה או סתם כי מתחשק. מספר הצמחים שניתן לגדל באדנית מותנה בנפח האדמה שניתן לשים בה ובסוג הצמחים שאנו רוצים לגדל. כשמגדלים באדניות חשוב להקפיד על ניקוז מספק, מיקום עם מספיק אור ותחלופת אויר ודישון תערובת השתילה לפי הצורך.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

מנורות גידול לצמחים
קרדיט: every-vegetable-garden.com

גידול ביתי בחדר (Indoor)

גידול מהסוג הזה מאפשר לנו ניתוק מעונות השנה ושליטה מלאה על התנאים האקלימיים שנספק לצמחים שלנו. בגידולי Indoor אנו מספקים לצמח את כל מה שהוא צריך בצורה מלאכותית: מנורות גידול שיחליפו את השמש, מצע גידול שיחליף את האדמה, מאווררים וCO2 שיחליפו את האויר, דשן לפי צרכי הצמח, ומים מסוננים. כך תוכלו לגדל עגבניות בחורף וחסה בקיץ בלי בעיה.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

מערכת גידול אירופונית לגידול ביתי של מזון

הידרופוניקה ביתית

העקרון ההידרופוני בכללותו גורס כי רבים מהצמחים שאנו מגדלים באדמה יכולים לגדול על בסיס מים ודשן בלבד ובכך לנתק את התלות במשאב יקר שמצטמצם יותר ויותר – קרקעות. ההידרופוניקה מסלקת מהמשוואה את האדמה ומאפשרת לצמחים לצרוך את האלמנטים והמינרלים הנחוצים להם ישירות מהמים בהם הם יושבים.

גינון הידרופוני הינו מנותק מצע ולרוב מיושם בצורת מערכות הידרופוניות המשתנות בגודלן לפי יעודן, החל מדלי בודד ועד לערכות ביתיות שמאפשרות לגדל מאות צמחים.

יתרונות ההידרופוניקה רבים וברורים:

החסרונות גם הם ברורים:

הגינון ההידרופוני מתחלק גם הוא לכמה סוגים:

  1. הידרופוניקה – הזנת הצמחים על ידי מים עשירים בדשן וחמצן.
  2. אקווהפוניקה – הזנת הצמחים על ידי מים מועשרים בצואת דגים וחמצן
  3. אירופוניקה – הזנת הצמחים על ידי רסס של מים מועשרים על שורשיהם.
  4. פוגפוניקה – הזנת הצמחים ע"י ערפל (חלקיקי מים קטנטנים) מועשרים בדשן.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_single_image image="7503" img_size="full" onclick="custom_link" link="http://naturetech.co.il/product/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%A0%D7%9B%D7%99%D7%AA/"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

עונות השנה

עונות השנה המתחלפות מביאות עימן שינויים בטמפרטורות, באורך שעות היום, בכמות המשקעים והלחות הצפויה, כל המשתנים הללו יחד יוצרים תנאים שונים במהלך השנה אשר מאפשרים לגדל צמחים בעלי צרכים שונים בכל עונה. גידול צמחים עונתיים מצריך הכרות מוקדמת עם מאפייני העונה, עבודות התחזוקה שנדרשות בגינה, הצמחים שניתן לגדל ועוד.

במידה ותספקו לצמחים באופן מלאכותי את התנאים האקלימיים הנחוצים להם כפי שהוסבר מעלה, תוכלו לגדל צמחים מחוץ לעונה שלהם, כמו לדוגמא עגבניות בחורף וברוקולי בקיץ. בגידולים הידרופונים ניתן להאריך את העונה על ידי חימום / קירור טמפרטורות המים לרמה המתאימה בעונה הרצויה ומתן תאורה משלימה.

 

טיפים כלליים (נכונים לכל עונות השנה):

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

מדריך זריעה ושתילה בעונת האביב

עונת האביב

21 במרץ – 21 ביוני

מאפיינים: לאחר החורף הגשום והטמפרטורות הנמוכות, הגעתו של האביב מאופיינת בירידת כמות המשקעים, הופעתה של שמש חמימה לעיתים קרובות הרבה יותר והתחממות הקרקע.  בעקבות השינויים האקלימיים הללו אנו נבחין בגינתנו בהשתקמות מנזקי החורף ובצמיחה ופריחה חדשה.

עבודות תחזוקה בגינה באביב:

מערכות השקייה – בידקו את מערכת הטפטפות בגינתכם ונקו את הסופיות שבקצה, תקנו פיצוצים ודליפות, הפעילו את המערכת על מנת לאתר אזורים יבשים אשר מעידים על סתימות. פיתחו את הסתימות שמצאתם ידנית, נקו את המסננים ותנו למערכת לפעול במשך כחצי שעה על מנת לנקות את כל קו הטפטפות בביתכם מאבק וחול שהצטברו בהן. ודאו שסוללות הDC מלאות והחליפו אותן במקרה הצורך.

אם יש בגינתכם ממטרות, פתחו את סופיות הקו ונקו אותו, לאחר מכן הפעילו את הממטרות בכדי לבחון את כיוונן וכוונו תכנית השקייה עתידית.

גיזום צמחים – האביב הוא זמן נהדר לבצע גיזום לצמחים רב שנתיים. מטרת הגיזום לחדש ולהכווין צמיחה בעצים ושיחים ירוקי עד וחשוב למרוח משחת גיזום לאחר מכן על הפצעים לשם הגלדה מהירה ונכונה של השיח / עץ. גיזמו ענפים יבשים, הפחיתו צמיחת ענפים פנימיים (בעצי פרי במיוחד), הסירו ענפים שחורגים באופן בולט מהיקפו של השיח או העץ וגיזמו גדרות חיות כך שימשיכו לגדול בכיוונים הנכונים לכם.

טיפול בעשבים שוטים – לטיפול בעשבים שוטים כמה דרכי התמודדות המונעים לרוב ע"י פילוסופיית גינה של המגדל. ניתן להסירם ידנית אך זוהי פעולה סיזיפית שמצריכה מאמץ ולרוב אינה מונעת לחלוטין את הופעת העשבים, אך יחד עם זאת האביב זו תקופה נהדרת לדלל את העשבייה בגינה באופן הזה משום שהאדמה עודה לחה. ניתן לרסס את האדמה בחומרים מונעי נביטה אשר יפסיקו את נביטת עשבי הבר שמתפתחים בדיוק בתקופה זו וניתן גם לבצע חיפוי קרקע אשר יחסום כניסת אור וימנע צמיחה של עשבים. החליטו בעצמכם מה הדרך שתואמת את תפיסת עולמכם בגינה.

מה ניתן לשתול / לזרוע באביב?

מרץ – אפריל

זריעה שתילה
מנגולד, מלון, בצלים, בצל שורש, בצל מצרי, בצל ירוק, בצל לבן, פטרוזיליה, פטרוזיליה מסולסלת, פטרוזיליה עלים, פטרוזיליה שורש, גזר לבן, פלפל, פלפל מתוק, פלפל חקיף, דלעת, צנון, שומשום, סויה, קישוא, זוקיני, ארטישוק, אספרגוס, שעועית לימה, שעועית מטפסת, לוביה, סלק, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב אדום, כרוב לבן, תירס מתוק, מלפפון, קולורבי, חסה, אבטיח, עגבניה, חציל. כרובית, סלרי, מלפפון, חציל, כרישה, חסה, מסת אייסברג, מנגולד, בצלים, בצל שורש, בצל מצרי, בצל ירוק,בצל לבן, פלפל, תפוח אדמה, בטטה, תרד, עגבניה, אבטיח

מאי – יוני

זריעה שתילה
שעועית לימה, שעועית מטפסת, שעועית, לוביה, סלק, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב אדום, כרוב לבן, גזר, עולש, תירס מתוק, מלפפון, קולורבי, חסה, מלון, בצלים, בצל שורש, בצל מצרי, בצל ירוק, בצל לבן, פטרוזיליה, פטרוזיליה מסולסלת, פטרוזיליה עלים, פטרוזיליה שורש, גזר לבן, פלפל, פלפל מתוק, פלפל חריף, דלעת, צנון, שומשום, סויה, קישוא, אבטיח, עגבניה, חצילל. סלק, כרוב ניצנים, כרוב אדום, כרוב לבן, כרובית, סלרי שורש, חציל, כרישה, חסה, מנגולד, בצלים, בצל שורש, בצל מצרי, בצל ירוק, בצל לבן, תפוח אדמה, בטטה, קישור, זוקיני, עגבניה, אבטיח.

[/vc_column_text][vc_column_text]

ירקות קיץ פירות קיץ זריעה

עונת הקיץ

21 ביוני עד ה21 בספטמבר

מאפיינים: הקיץ הישראלי בשנים האחרונות נוטה להיות קשה במיוחד. האקלים מקצין בסביבות חודש אוגוסט ומסב סבל רב לגינות שלנו שעד כה נהנו ממזג אויר נעים. האקלים בקיץ מתאפיין בעיקר בטמפרטורות גבוהות, לחות גבוהה, רוח מזרחית וימי שרב מהבילים.

עבודות הכנה בגינה לקראת הקיץ:

מערכות השקייה: בכדי לחסוך במים בהשקיית מדשאות במהלך הקיץ ודאו כי אין 'אזורי חפיפה' שמקבלים השקיית יתר מממטרות סמוכות. יש לכוון את הממטרות על 3-4 פעמים בשבוע, מומלץ לפנות בוקר.
בקיץ ניתן לצמחים שלנו כמות גדולה יותר של מים או שנשקה אותם לעיתים קרובות יותר. חשוב לוודא שכל הצמחים מקבלים את מנת המים שלהם, שאיננו מפספסים אף אחד או שלא קיימת סתימה באף אחת מהטפטפות משום שבקיץ הלוהט של ישראל, מספיקה פעם אחת של פספוס השקייה לפעמים בכדי להרוג צמח.

יחד עם הצורך בהשקייה נדיבה יותר, יש להמנע מהשקייה מוגזמת שעלולה להציף את הצמחים וליצור ריקבון בשורשיהם.

גיזום ושתילת צמחים: רעננו את הגינה לקראת גל החום המתקרב וגיזמו שיחים יבשים שהפסיקו להוציא עלים ופרחים, אם ברצונכם לחדש את הגינה בשתילים נוספים, ישנם ירקות ותבלינים רבים שאוהבים מאוד את הקיץ הישראלי. במידה וברצונכם לשתול מעט פרחים שיכניסו צבע לגינה ניתן למצוא מגוון נאה במשתלות ברחבי הארץ.

בעת רכישת שתיל חדש יש לקחת בחשבון את צריכת המים ותנאי השמש הדרושים לו ולחשוב מראש על מקום מתאים בגינה.

טיפול במזיקים ומחלות:  המזיקים האדיבים מקפידים לבקר בגינתנו בכל עונות השנה, אך עונת הקיץ על כל הירקות שגדלים בה, סובלת במיוחד ממתקפת מזיקים עמידים שמצריכים זיהוי מוקדם והתמודדות נחושה.

בצעו סריקה אחת לכמה ימים מתחת לעלי השתילים בגינתכם, אם זיהיתם מזיקים הסירו אותם מידית עם היד או עם זרם מים. מומלץ שלא להשאיר את המזיקים על אדמת הצמח אלא לאספם והשלכתם בפח אשפה מחוץ לגינתנו.

ניתן לקרוא על התמודדות עם מזיקים בדרכים אורגניות כאן

מה לזרוע ומה לשתול?

יולי – אוגוסט

זריעה שתילה
לוביה, גזר, תירס מתוק, מנגולד, מלון, פטרוזיליה, פטרוזיליה מסולסלת, פטרוזיליה עלים, פטרוזיליה שורש, פלפל מתוק, פלפל חריף, צנון, תרד, קישוא, תות שדה, לפת. סלק, ברוקולי, כרוב ניצנים, סלרי עלים, סלרי שורש, מלפפון, חציל, כרישה, חסה, מנגולד, מלון, תפוח אדמה, בטטה, דלעת, קישוא, סלק עלים, פלפל חריף, פלפל מתוק.

[/vc_column_text][vc_column_text]

מה אפשר לזרוע או לשתול בסתיו

עונת הסתיו

21 בספטמבר עד ה21 בדצמבר

מאפיינים: הגעתו של הסתיו מאפיינת בעיקר את תקופת 'אחרי החגים' בה הטמפרטורות הגבוהות של הקיץ מתאזנות חזרה לרמות השפויות, הימים מתקצרים וממטרי גשם קטנים מתרחשים פה ושם. מומלץ לחכות שהטמפרטורות הגבוהות ירדו טרם תחילת השתילות של עונת הסתיו. בנוסף העונה הזו מצויינת לדישון והעשרה של האדמה

עבודות תחזוקה בגינה בסתיו:

מערכות השקייה – מכיוון שממטרי גשם מקומי אינם מספקים את צרכי ההשקייה של הגינה כולה, ניתן לרווח את ימי ההשקייה או להוריד כרבע מכמות ההשקייה הסדירה, כאשר באוקטובר ניתן לצמצם ב10% נוספים.

דישון – הסתיו הוא זמן נפלא להעשיר את האדמה במינרלים ומיקרו אלמנטים שיתנו 'זריקת מרץ' לעצים, לשיחים, לתבלינים ולצמחים באדניות. ניתן לדשן באמצעות קומפוסט והומוס, דשן גרגירי מסיס במים, דשן יבש או דשן נוזלי.

למדריך העשרת אדמה לחצו כאן

גיזום ועשבים שוטים – מומלץ לגזום צמחי קיץ קמלים לגובה האדמה. השורשים שנשארים באדמה ירקבו ויתפרקו ליסודות ויתרמו לחיוניותה. בנוסף זה זמן טוב לבצע הדברה לעשבים שוטים או לתלשם ידנית מאחר ובעונת החורף עמוסת הגשמים כל זרעי הבר שבאדמה ינבטו ויגדלו במהירות. בחודש נובמבר ממש לפני תחילת החורף מומלץ לבצע גיזום לעצים ירוק עד.

שימו לב: שתילת פקעות החל מחודש אוקטובר עד סוף דצמבר.

מה לזרוע ומה לשתול?

ספטמבר – אוקטובר

 

זריעה שתילה
פול, לימה, שעועית מטפסת, שעועית, לוביה, כרוב ניצנים, כרוב סיני, כרוב לבן, גזר, קולורבי, חסה, מנגולד, פטרוזיליה, פטרוזיליה מסולסלת, פטרוזיליה עלים, פטרוזיליה שורש, פלפל מתוק, פלפל חריף, צנון, תרד, קישוא, תות שדה, לפת. סלק, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב אדום, כרוב לבן, כרובית, סלרי עלים, סלרי שורש, מלפפון, חציל, כרישה, חסה, מנגולד, מלון, תפוח אדמה, בטטה, דלעת, קישוא, סלק עלים.

 

אוקטובר – נובמבר

 

זריעה שתילה
פול, לימה, שעועית מטפסת, שעועית, סלק, כרוב סיני, כרוב לבן, גזר, חומוס, חסה, בצלים, בצל שורש, בצל מצרי, בצל ירוק, בצל לבן, פטרוזיליה, פטרוזיליה מסולסלת, פטרוזיליה עלים, פטרוזיליה שורש, אפונה, צנון, תרד, קישוא, תות שדה, לפת. כרוב סיני, כרוב אדום, כרוב לבן, כרובית, סלרי עלים, סלרי שורש, מלפפון, חסה, חסה אייסברג, מנגולד, מלון, בצלים, בצל שורש, בצל מצרי, בצל ירוק, בצל לבן, תפוח אדמה, בטטה, דלעת.

[/vc_column_text][vc_column_text]

זורעים בחורף חסות ברוקולי כרפס וכו

עונת החורף

21 בדצמבר עד ה21 למרץ

מאפיינים: עונת החורף מאופיינת בימים מעוטי שמש ואור, במשקעים רבים (יחסית) וטמפרטורות נמוכות. תנאים אלה אמנם מפחיתים  את הצורך בהשקייה ובהדברה (יש פחות מזיקים בתקופה זו), אך עדיין אינם פותרים אותנו מתחזוקה הגינה הביתית שלנו.

עבודות תחזוקה בגינה:

מערכת השקייה: אמנם בעונת החורף יורדים גשמי ברכה שמרווים את האדמה, הימים קצרים והשמש אינה קופחת כמו בקיץ, אך עדיין ישנו צורך להשקות את הגינה. תדירות ההשקייה נמוכה יותר לעונה זו ותלויה בגשמים הפוקדים את אזורינו ולכן עלינו להיות עירניים ולשים לב לצרכי ההשקייה של גינתנו.

עבודה בגינה: בתקופת החורף העבודה בגינה הרבה יותר נוחה משום הטמפרטורות הנמוכות, האדמה רכה ואלה מאפשרים קליטה מהירה של שתילים חדשים וניקוש עשבים שוטים מן השורש ביתר קלות. מומלץ למלא בורות בגינה למניעת שלוליות וחיזוק צמחים עדינים שעלולים להפגע מרוחות או גשמים חזקים.

שתילת חורף: תקופת החורף נחשבת לנוחה יחסית לשתילה חדשה וצמחים רבים אוהבים את תנאי האקלים הללו. בעת בחירת השתילים לגינת החורף שלכם עליכם לוודא שהם אינם רגישים לקור ויעמדו בתנאי מזג האויר מבלי להיפגע או למות חלילה.

בעונת החורף מומלץ לצאת אל הגינה אחת לכמה ימים לאסוף חלזונות וחשופיות ולהניח אותם במקום רחוק מהגינה כדי שיהיו אלה אתם שתהנו משפע הירקות, ולא הם!

מה לזרוע ומה לשתול?

ינואר – פברואר

זריעה שתילה
קולורבי, חסה, מנגולד, מלון, בצלים, בצל שורש, בצל מצרי, בצל ירוק, פטרוזיליה, פטרוזיליה מסולסלת, פטרוזיליה עלים, פטרוזיליה שורש, גזר לבן, פלפל מתוק, פלפל חריף ארטישוק, כרוב סיני, כרוב אדום, כרוב לבן, כרובית, סלרי, כרישה, חסה, חסת אייסברג, מלון, בצלים, שורש בצל, בצל מצרי, בצל ירוק, בצל לבן, פלפל, תפוח אדמה, תרד, אבטיח

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

14 Responses

    1. אנו זורעים זרעים ושותלים שתילים. כך שזריעה מיוחסת לזרעים ושתילה לשתילים קיימים.

  1. הוייי מאוד נתרגשתי והחכמתי. תודה לכם על העצות והסדר שעשיתם בראש הקרח שלי . . חח . אני עדין מחכה שהפסיפלורה תפרח והשעועית תזדקר לי וקנדיוטי ידפוק את עצמו כמו שצריך תודה לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *